Leuk dat je er bent!

Expeditie 7 werelden van techniek

Welkom bij de Expeditie 7 werelden van techniek. Een digitaal platform voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs waarbinnen zij het bedrijfsleven in de 7 werelden van techniek onderzoeken, ontdekken en ervaren.

Wat is Expeditie 7 werelden van techniek?

Het is voor leerlingen een hele uitdaging om een goed beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen hebben we de diverse bèta en technieksector opgedeeld in 7 afgebakende domeinen: de 7 werelden van techniek. Aan de hand van deze 7 werelden kun je een aantrekkelijk en realistisch beeld geven van leren en werken in de bèta en techniek, waarbij rekening is gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van jongeren.

Docenten­handleiding

We helpen jou graag op weg met het toepassen van de expeditie in jouw les. In de docenten­handleiding vind je 3 routes die je kan doorlopen met jouw leerlingen.

Download docenten­handleiding

TechCheck

Jongeren denken heel verschillend over techniek. Met deze tech-typetest kom je erachter wat de drijfveren, motivaties en barrières van de leerlingen in jouw klas zijn ten aanzien van techniek en technologie.

Ga naar de TechCheck

Doe-opdrachten

De doe-opdrachten zijn ideaal als praktische opdracht. Leerlingen kunnen in elk van de 7 werelden online op bedrijfsbezoek. De opdrachten zijn geschikt voor vmbo, havo en vwo en zonder speciale materialen uit te voeren.

Ga naar de doe-opdrachten